SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Prepovedano prinašanje vrečk s sladkarijami

Spoštovani

Slovenija je 12. marca ob 18. uri na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasila epidemijo. Aktiviran je tudi državni načrt. Podlaga za razglasitev epidemije je strokovno mnenje NIJZ.

Dom upokojencev je sklano z UKREPI, ki jih je odredil MINISTER ob EPIDEMIJI KORONAVIRUSA zaprt za obiskovalce.

Posledično se soočamo s težavo, da nekateri svojci prinašate stanovalcem velike količine priboljškov (sladkarij in sadja) in prosite receptorja, da jim dostavlja v sobe.

Svojcem stanovalcev Doma zagotavljamo, da bomo kot odgovorna državna institucija poskrbeli za stanovalce v največji možni meri; tudi z zornega kota prehrane. DANES JE npr. ZA SLADICO PO KOSILU JABOLČNA PITA, vsakodnevno jim je na razpolago tudi sadje. To, ki ga dobijo v Domu po navodilu zdravnice operemo v vodi, ki ji dodamo sodo bikarbono. Tistega, ki jim ga prinesejo svojci nimamo pod kontrolo. Iz tega razloga S STRANI SVOJCEV PRINEŠENIH vrečk s sladkarijami namenjenim stanovalcem ne bomo sprejemali in dostavljali v sobe.

Nobene potrebe ni, da jim prinašate karkoli, razen higienskih pripomočkov (zobne paste ipd.) in zdravil, ki jih ne dobijo na recept.

TUDI PRINEŠENA HRANA JE LAHKO VIR OKUŽBE, zato prosimo, da dokler traja ukrep IZOLACIJE upoštevate navodila. LE S SODELOVANJEM IN SPREJEMANJEM potrebnih ukrepov bomo lahko zavarovali najranljivejše pred okužbo.

Hvala za razumevanje.