SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Projekt “Skupaj pobarvajmo dan”

Z veseljem smo se pridružili medgeneracijskem druženju v okviru projekta »Pobarvajmo dan«. Ob tej priložnosti smo se zbrali v prostorih delovne terapije v Domu upokojencev Ptuj, kjer smo si skuhali kavo, kreativno ustvarjali, se poveselili in zapeli. V našem vsakdanu nas razveseljujejo drobne reči, ena izmed teh so tudi vsakodnevne kreativne delavnice, kjer ustvarjamo čudovite ročno izdelane izdelke.
Nekaj misli naših stanovalcev ob druženju na temo »Nasmej se – včeraj, danes, jutri«:
• »Osrečuje me prihajanje v dnevni center in prijetna družba.«
• »Jutra mi na hodniku polepšajo nasmejano osebje in stanovalci.«
• »Osrečujejo me obiski domačih.«
• »Dan mi polepša prijazna jutranja beseda, ko preberem kakšen vic in ko po radiju slišim dobro glasbo.«
• »Osrečuje me družba zadovoljnih in srečnih ljudi. «

 

SKUPAJ POBARVAJMO DAN (misli stanovalcev Doma Juršinci ):

Nasmeh in izraz na obrazu mi povesta kakšno srce ima človek.
Druženje s sostanovalci na kavici, sproščen klepet, obiski družine, iskren pozdrav, topel stisk roke, vse to me osrečuje in razvesli moj vsakdan.

Karolina Težak

Razveselijo in nasmejijo me malenkosti…Kaka narobe, posrečeno povedana beseda, otroci iz vrtca in šole, ki nas pridejo obiskat, njihove iskrice v očeh, spontanost, iskrenost. Nasmeh na obraz mi nariše tudi pogled iz moje sobe na prečudovito naravo v okolici našega doma.

Radmila Vrhovšek

Ogled prijetnega filma, smešne zgodbe, posrečene karikature v časopisih in revijah, sosed, ki vstopi v mojo sobo, misleč, da je to njegova soba, pogovori s sostanovalci, druženja ob različnih aktivnostih, obiski otrok iz vrtca in šole in njihov trud, da nam polepšajo dan…, vse to so stvari, ki me nasmejijo in mi dajo moči , da bolj optimistično zrem v prihodnost.

Suzana Ramšak

Živim v Domu Juršinci. Trudim se, da na življenje gledam optimistično, saj tarnanje ne pomaga. Razveselijo me malenkosti. Rada sem v veseli družbi, rada tudi zapojem in se nasmejim. Sem družabna, veselim se druženj s stanovalci in zaposlenimi. Če se le da, se udeležim prireditev, posebej takih, ki me nasmejijo in mi napolnijo dušo in srce s pozitivno energijo.

Neža Samobor