SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Praznovanje 101 rojstnega dneva

Gospod Maks stanuje v domu Kidričevo slabo leto. To je poseben možakar, poln energije, dobre volje in optimizma. Vsakodnevno spremlja politično in drugo dogajanje na televiziji in v naročenih časopisih– zanima ga vse in o vseh aktualnih dogodkih tudi rad debatira. Ob vstopu v sobo prideš v »pisarno Kampl« (se hecamo). Gospa rešuje križanke, gospod pa bere knjige ali piše razne članke in pisma.
Za zdravje zgledno skrbi. Skupaj z ženo redno telovadita v sobi, skoraj vsak dan pa gresta tudi v park na sprehod. Ko se utrudita, poiščeta sončni kotiček in si pregrejeta kolena.
Malo slabši sluh ne ovira njegove pripravljenosti za sodelovanje pri vseh domskih dejavnostih – telovadba, pevska skupina, kreativne, gospodinjske in hortikulturne aktivnosti, pa tudi različne priložnostne dejavnosti in prireditve. Odkar je gospod v domu, naše jagode več ne životarijo. Sredi poletja nam je izdal skrivnost: »Jagodam je potrebno dati vsak dan dovolj vode, drugače ne bodo lepe.« Za vodo je poskrbel on ob večernem sprehodu z ženo.
Za veliko noč je spletel veliko kvašeno pletenico v obliki srčka, za Miklavža pa je imel delavnico izdelovanja kvašenih parkljev.
Karanteno sta z ženo dobro prenašala. Pogosto se slišijo s svojci, pa tudi z drugimi znanci po telefonu. Vedno sta imela redne obiske in pogosto govorita, da jima je lepo in jima nič ne manjka.
Na njegovo visoko obletnico, 101. rojstni dan so ga obiskali domači hči Renata Žagar z možem in sin Ljubomir Kampl z ženo, župan občine Hajdina Stanislav Glažar, njegovi hajdinski pevci s harmonikarjem, ter direktorica doma Vesna Šiplič Horvat.
Vsi, tudi sostanovalci in ostali zaposleni smo mu zaželeli še veliko zdravih in optimizma polnih dni še naprej!

 

Skip to content