SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Sporočilo za javnost ob zaključevanju novogradnje Doma upokojencev Ptuj ob enoti Juršinci

Dom upokojencev Ptuj v teh dneh zaključuje novogradnjo v občini Juršinci, kje bodo po zaključenem opremljanju v prostore predvidoma konec prihodnjega meseca pričeli sprejemati tudi nove stanovalce. Potencialne kandidate za sprejem že sedaj vljudno vabijo k oddaji vloge za sprejem. Zaradi novih stanovalcev v teh dneh že aktivno iščejo tudi nove kadre, ki bi se želeli pridružiti timu v Juršincih.

Dom upokojencev Ptuj že sedaj s približno 700 posteljami v vseh petih enotah spada med večje domove v Sloveniji. Zaradi iz leta v leto večjih potreb po institucionalnem varstvu, je v bila v letu 2019 podpisana pogodba za izgradnjo novega dela doma ob že obstoječi enoti v občini Juršinci. Enota ptujskega Doma upokojencev v Juršincih je sicer svoja vrata za 56 stanovalcev odprla februarja leta 2012 in je do letošnjega leta bila najmanjša enota Doma upokojencev Ptuj.

Izgradnja novega dela enote Juršinci se je pričela v letu 2020, po dveh letih gradnje pa bodo prostori v mesecu maju predani namenu. Zato že sedaj vabijo nove stanovalce k oddaji vloge za sprejem.

Mag. Vesna Šiplič Horvat, direktorica Doma upokojencev Ptuj: »Veseli smo, da se gradnja in nabava opreme zaključuje, tako da vsi verjamemo, da bomo predvidoma v drugi polovici meseca maja pričeli sprejemati nove stanovalce. Prizidek enote v Juršincih pomuja novih 96 mest, in sicer 12 enoposteljnih in 42 dvoposteljnih sob.«

Zaradi povečanega obsega dela, ki ga bo predstavljalo novih 96 stanovalcev, bodo v Domu upokojencev Ptuj tudi zaposlovali. Določene kadre iščejo že sedaj.

Mag. Vesna Šiplič Horvat, direktorica Doma upokojencev Ptuj: »Imamo odprtih deset razpisov, kjer iščemo šestnajst novih sodelavcev. Skupno predvidevamo, da bo enota sprejela novih 45 sodelavcev, vendar se bo kadrovski normativ dopolnjeval glede na zasedenost postelj.«

Investicija v nov prizidek enote v Juršincih je znašala krog 5.000.000 EUR brez DDV. Gre za prostore, ki nudijo visoko kvaliteto bivanja, izgrajene po sodobnih standardih, prijazne tako stanovalcem kot zaposlenim.

Mag. Vesna Šiplič Horvat, direktorica Doma upokojencev Ptuj: »Nova enota v bistvu res ponuja nadstandardne prostore, imamo veliko teraso v prvem nadstropju, prostore delovne in fizioterapije, veliko jedilnico in široke hodnike ter večje sobe.«

V tem tednu je Dom upokojencev Ptuj za nov del enote v Juršincih prejel tudi uporabno dovoljenje, ki še ni pravnomočno, po zaključku vseh del in opremljanju pa sledi uradno odprtje, predvidoma konec meseca maja.

Skip to content