SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Izlet z vozički

Izlet z vozički, ki ga organiziramo že tradicionalno veliko let, smo organizirali letos takoj po sprostitvi ukrepov epidemije in boljše epidemiološke slike v lokalnem okolju. Izbrali smo bližnjo lokacijo, saj se stanovalcem še pozna stanje po okužbah, njihove sposobnosti in moči se še vedno rehabilitirajo. Obiskali smo nov Vaško gasilski dom Mala vas, kjer so nam pri organizaciji pomagale zaposlene in upokojene sodelavke. Posebna zahvala gre sestri Danici, ki je organizirala vse potrebno v svoji vasi, krajši program ob spremstvu nam znane citrarke, gospe Marije Kolarič in pevk Danice Ambrož, Angele Hameršak in Drevenšek ter gospe Marijice Bezjak. Zelo izčrpno so bili predstavljeni statistični podatki Male vasi in kot smo povedali že na samem dogodku, smo skupaj ugotavljali, da je vasica res »mala« z malo hišnimi številkami in prebivalci, so pa tam doma veliki ljudje, ljudje z velikim srcem, ki so močno povezani in znajo še kako sodelovati, kar je v današnjem času izjemnega pomena za vse.
Na pot se je odpravilo 83 stanovalcev, 52 na invalidskih vozičkih, nekaj peš in nekateri so pomagali tudi pri spremstvu-vožnji stanovalcev, ki so uporabniki inv. vozičkov. Z nami je bilo tudi 20 svojcev in 9 upokojenih sodelavk. Za vse ostale smo poskrbeli zaposleni, saj je bila na mestu dogodka tudi mala malica, kot je sendvič, napitek in sladoled. Na pot smo odšli po zajtrku in se vrnili do kosila. Tega dne je bil popoldan zelo umirjen, saj je večina stanovalcev počivala po napornem dopoldnevu.
Zahvaljujemo se tudi svojcem, ki ste si vzeli čas in svoje/naše stanovalce pospremili na tem prijetnem dogodku. Upamo, da bo jeseni še kak.

Skip to content