SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Mednarodni dan starejših

V enoti Muretinci smo mednarodni dan starejši obeležili s krajšo prireditvijo v dopoldanskem času, na kateri so stanovalci po posameznih etažah, preko domskega ozvočenja, delili svoje misli o starosti.
»Starost je lepa v življenju, če jo znamo živeti in izkoristiti lepe trenutke. S starostjo se pojavijo tudi bolezni, ampak se moramo boriti proti njim in se truditi, da jih premagamo.« Milan J.
»Stara leta so lepa leta, če si zdrav, vesele narave in poštenjak, če pa si bolan je pa za vse hudo boleče. Jaz sem kar precej že v letih in še vedno rada kaj naredim. Vsem starejšim in tudi mladim želim dosti zdravja in veselja do dela in življenja.« Terezija R.
»Ob dnevu starejših mi skozi glavo gredo misli, ki so na meji slabe volje in depresije: staranje, minljivost, osamljenost, zamujene priložnosti, konec. Na srečo je tudi ena pozitivna modrost. Ni pomembno koliko penzije dobiš, pomembno je kolikokrat jo dobiš.« Savo D. Š.
»Nisem osamljena, imam družbo. Na obisk v Dom prideta oba sinova, prijatelji. Zdaj mi je boljše, ker imam več časa za družino.« Marija C.
»Se ne čutim staro, nič nisem bolna. Hodim na sprehode. Vesela sem, da sem zdrava. Tak pač je, ko si star.« Stanislava N.
»Stara sem, nevoljna sem, delati ne morem. Piti, jesti, tancati, to še dobro morem.« Minka
»Z vsemi sem si dobra, rada igram na harmoniko, včasih sem dosti denarja zaslužila z muziko. Najbolj me boli to, da ne vidim.« Rozalija H.
»Čas je prišel in tudi prinesel svoja občutja, radosti, veselja, žalosti. Kljub temu, da sem vsak dan starejši se počutim zadovoljnega, veselega in zdravega. Veselim se prihajajočih se let.« Janez J.
»Kakor hitro je odšla mladost, je tako prišla starost. Ponosen sem, da sem jo dočakal vesel, nasmejan in delno zdrav.« Vladimir R.
»V življenju so bile lepe stvari, na katere sem ponosen, na ene pa žal ne. Življenje je enostavno ampak žal si ga otežujemo sami.« Srečo R.

Skip to content