SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Silvestrovanje

Ob koncu leta smo tudi v enoti Muretinci pripravili silvestrovanje za naše stanovalce. Razmere so nam ponovno onemogočile, da bi silvestrovali vsi skupaj, zato pa smo silvestrovali po posameznih etažah. Najprej nas je s prazničnimi melodijami razveselila skupina »Mi trije«, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Zaigrali so na vseh etažah in z glasbo pričarali praznično vzdušje po celotnem Domu. Obiskali sta nas tudi direktorica in namestnica direktorice za področje zdravstvene nege in oskrbe, ki sta stanovalce razveselili z domačimi piškoti.
Ker si voščiti nismo mogli osebno pa smo si voščili kar preko valov domskega ozvočenja. Direktorica in stanovalci so zato svoja voščila vsem skupaj prebrali preko domskega ozvočenja.
V nadaljevanju pa želimo zapise voščil stanovalcev deliti tudi med vas:
»Dragi stanovalci, bližajo se nam božični prazniki, kateri so že drugič pod zasenčenjem covida19, ki povzroča velike težave nam stanovalcem, še več pa našim negovalkam in zdravstvenemu osebju, kateri se tako marljivo trudijo za naše dobro počutje in zdravje, zato jim voščim, in seveda vsem ostalim, vesele božične praznike in srečno novo leto 2022. In ostanite zdravi.« R. S.
»Prav je, da si čestitamo za božič in novo leto. Vendar se moramo spomniti tudi tistih, ki nimajo družine in toplega doma. Prav gotovo so bolj potrebni lepih besed in lepih želja, še bolj pa kakšnih darov. V teh prazničnih časih je priložnost, da pogledamo vase in se pokesamo, če smo kaj narobe naredili in sklenimo, da bomo boljši. Sprejmimo z ljubeznijo vse križe in težave in pojdimo z odprtim srcem naprej. Odpuščajmo tudi, če nam je kdo storil krivico. Z dobro voljo in optimizmom glejmo naprej. Vsem skupaj želim vesele božične praznike in srečno novo leto 2022.« J. J.
»Vsem stanovalcem in stanovalkam želim čim več zdravja, veselja, dosti razumevanja, uspehov in da bi bilo v novem letu čim več druženja in manj covida.« M. J.
»Vsem skupaj želim, da bi tudi v slabih stvareh videli nekaj dobrega. Če ne vidiš nič dobrega potoneš. V letu 2022 želim, da se vsem skupaj uresničijo skrite želje. Vsak izmed nas ima zagotovo kakšno željo, res pa je, da naj bodo naše želje realne.« D. L.
»Vsem skupaj želim lepe božične in novoletne praznike. Dosti zdravja in veselega praznovanja v novem letu. Dosti snega za kepanje, sankanje in sneženega moža.« R.T.
»Čas popisov (inventur)!. To počnemo vedno v decembru, čeprav je življenje potovanje brez zemljevida, zemljevid si sami rišemo. Vsaka risba nov kažipot. Novo leto čaka kot bel papir, da ga pobarvamo. Pobarvamo ga s sanjami, ljubeznijo, čudeži bodo okraski. Čudeži obstajajo, le poiskati moramo srečo. Ne bom vam želel zdravja, bogastva. Želim vam le sreče. Zakaj? Tudi na Titaniku so bili bogati in zdravi ljudje, žal jih le nekaj imelo srečo in so se rešili. To pomeni, da denar in zdravje ne zadostujeta, potrebno je imeti srečo. Tudi v tem času potrebujemo srečo v boju proti virusu Covid-19. Upajmo, da nas virus ne prizadene tako kot nas je lani. Ko sem se lani vrnil iz bolnišnice v Dom, skoraj nisem prepoznal polovice sostanovalcev, bili so zelo spremenjeni, saj je dolgotrajna zapora v Domu vplivala na stanovalce. Nekateri psihologi so trdili obratno, da dolgotrajna osamelost ne vpliva na ljudi. Spoznal sem, da ni tako. Posebej v rizičnih skupinah-so izgubljali živce.« G.B.

Skip to content