SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Medgeneracijsko sodelovanje – igre prijateljstva 2022

V sredo, 1.6.2022 so nas obiskali otroci iz vrtca Gorišnica, ker smo organizirali medgeneracijsko druženje. Za stanovalce in otroke smo pripravili gibalne aktivnosti v našem parku. Igre so potekale v parih otrok-stanovalec. Pare smo izbrali na podlagi pripravljenih parov sličic sadežev ali zelenjave. Stanovalci so imeli sličico že okrog vratu, otroci so morali poiskali vsak svoj par tako, da so pogledali slike, ki so jih imeli stanovalci okrog vratu.
Vedno nasmejani pari so tekmovali v teku z rolatorjem, metanju žoge na koš in metanju žogice v tarčo. Pri vsaki igri smo zbirali točke in na koncu podelili medalje za prva tri mesta in vsi ostali so osvojili četrto mesto, kar pomeni, da so vsi sodelujoči osvojili medalje.
Idejo za te igre je našla na spletu varuhinja Barbara, ki je igre tudi vodila. Veliko stanovalcev, ki niso mogli sodelovati je z navdušenjem opazovalo dogajanje.
Ker je bilo veselo smo se odločili, da podobne igre še ponovimo. Padla je tudi ideja, da igre organiziramo še skupaj s svojci stanovalcev. Z otroci iz vrtca pa zagotovo jeseni.
Zahvala vsem sodelujočim, še posebej otrokom in vzgojiteljicam, ki so naš dopoldan napolnili s pravo mero otroške razigranosti, ki je mnogim stanovalcem izvabila nasmeh na njihova lica.

Skip to content