Enota Koper

Oljčna pot 65, 6000 Koper

DOM KOPER "V OLMU"

Dom Olmo je svoja vrata odprl v januarju leta 2013. Dom je eden izmed petih enot Doma upokojencev Ptuj in eden izmed dveh domov v mestni občini Koper. Nahaja se na Oljčni poti, v mestni četrti v Olmu. Domu poseben značaj dajeta mediteransko podnebje in temperament ljudi, ki sobivajo v njem.
Ustanova je namenjena osebam starejšim od 65 let, ki zaradi starosti ali drugih razlogov ne morejo bivati doma. 140 stanovalcem zagotavljamo in nudimo 24-urno socialno oskrbo in zdravstveno nego.
Za socialno oskrbo v Domu skrbijo gospodinje oskrbovalke, ki stanovalcem pomagajo pri osebni higieni življenjskih aktivnostih in poskrbijo, da so urejeni. Zdravstveno nego v domu opravlja medicinsko osebje, ki skrbi za stanovalce v času bolezni, po poškodbah in rehabilitaciji. Obravnava je naravnana na posameznika. Skupaj z njim in njihovimi svojci delo individualno načrtujemo. V okviru zdravstvene nege delovna terapevtka poskrbi, da so stanovalci čim dlje samostojni. V Domu deluje ambulanta Zdravstvenega doma Koper in je namenjena osnovnemu zdravstvenemu varstvu stanovalcev.
Stanovalcem je omogočeno bivanje v eno- ali dvoposteljnih sobah, na bivalnem delu ali varovani enoti, ki je namenjena stanovalcem, ki so zboleli za demenco in kjer so zaradi svojih potreb nepretrgoma deležni posebne zaščite in varstva.
Za kakovostnejše preživljanje prostega časa, so stanovalcem na voljo terapevtske in prostočasne domske aktivnosti. Dom je vpet v širše družbeno okolje in sodeluje z lokalnimi društvi, vrtcem in šolo, zato imajo stanovalci tudi možnost kulturnega udejstvovanja na domskih prireditvah.
V Domu Olmo si prizadevamo stanovalcem polepšati dni v jeseni njihovega življenja, ter zagotavljati čim bolj kvalitetno in strokovno oskrbo in nego.

Uradne ure:
Dopoldan
07:00 - 09:00
Popoldan
13:30 - 15:00
Delovni čas:
Letni
07:00 - 21:00
Zimski
07:00 - 20:00

Janez Dolšak

Vodja enote
janezdolsak@domptuj.si

Sandra Kovač

Vodja tima - medicinska sestra
sandrakovac@domptuj.si

Alja Verdenik

Socialna služba
domkopersociala@domptuj.si

Špela Hlede

Delovna terapija
spelahlede@domptuj.si

Boris Ivančič

Hišnik
hisnikkoper@domptuj.si

 

ZD Koper

Izvajalec zdravstvenega varstva
05 620 88 30
PON, TOR, SRE: 11:45 - 14:30
ČET: 12:50 - 15:30
PET: 11:15 - 14:10

Dogodki enote Koper

Novoletna zabava

V petek, 29.12.2017 smo v koprski enoti Doma priredili novoletno zabavo za stanovalce. Nastopil je družinski ansambel Žavbi band, kulturno…

Zimski koncert

V Kopru smo v ponedeljek, 18. 12. 2017, gostili folklorno skupino Val iz Pirana, ki so nam večglasno zapeli tradicionalne…

Pravljična urica v vrtcu Prisoje

14. 12. 2017 smo šli na pravljično urico v vrtec Prisoje. Otroci so se zelo potrudili in pripravili nastop. Stanovalci…