Enota Juršinci

Juršinci 19 D, 2256 Juršinci

DOM "PRI GOZDU" JURŠINCI

V središču vinorodnih Juršincev stoji najmanjša enota ptujskega Doma upokojencev. Za 151 stanovalcev so se vrata odprla februarja leta 2012. Enota stoji v neposredni bližini gozda, v osrčju neokrnjene narave. V bližini Doma so cerkev, občina, šola in otroški vrtec s katerimi dobro sodelujemo. Sprehajalna pot, ki je speljana mimo Doma, nas pripelje do vaškega ribnika.

Dom je obdan z velikim zelenjavnim vrtom, ki se povezuje s sprehajalnimi potmi. Na sprehodu stanovalci lahko opazujejo lepo obdelane zelenjavne, zeliščne in cvetlične gredice. Pogled se ustavi pri sadnem drevju in grmičevju, z njih sadeži, se tudi posladkajo. Sprehod okrog Doma lahko sklenejo pod brajdami pri vrtni utici, kjer se v senčki odpočijejo.

Vsak dan imamo telovadbo; tedensko delujejo različne skupine v okviru delovne terapije in socialne službe. V Dom prihajata tudi fizioterapevt in frizerka. Med aktivnostmi in družabnimi srečanji omenimo tombolo, vaje za krepitev spomina, pogovorno uro, kegljanje,... Dogajanja mesečno spremljata kulturna ali družabna prireditev, v času Velike noči in Božiča pa potekajo medgeneracijske delavnice. Sicer pa med letom zaposleni poskrbimo še za kak zanimiv dogodek.

Dom Juršinci omogoča stanovalcem aktivno preživljanje prostega časa ob vsakodnevnih aktivnostih. Gospodinjski sistem v Domu omogoča domačnost. Slednje stanovalci občutijo kot možnost sodelovanja pri dnevnih in gospodinjskih aktivnostih; omogočeno jim je nadaljnje aktivno življenje. Tudi pri delu na vrtu in okolici Doma so stanovalcem dane možnosti sodelovanja.

Obstoječi del

Novi del

DOSEGLJIVOST PO TELEFONU:
Od ponedeljka do petka
8:00 do 10:00 in 13:00 do 15:00
DELOVNI ČAS:
Poletni
6:00 - 21:00
Zimski
6:00 - 20:00

Vodja enote in vodja tima

Metka Bolcar
metkabolcar@domptuj.si
02/620-74-63

Fizioterapija

Gašper Lenart
gasperlenart@domptuj.si

Socialna služba

Jerneja Horvat
jernejahorvat@domptuj.si
02/620-74-73

Delovna terapija

Monika Kovačič
monikakovacic@domptuj.si

Pritličje

Medicinska sestra
02/620-74-65

1. nadstropje

Medicinska sestra
02/620-74-74

2. nadstropje

Medicinska sestra
02/620-74-75

ZD Ptuj

Izvajalec zdravstvenega varstva
Ob torkih
02 620 74 50

Dogodki enote Juršinci

Rojstni dnevi

Po dolgem času smo v naši enoti zopet praznovali rojstne dneve. Naše praznovanje so nam polepšali otroci iz vrtca, posladkali…

Čuči in Čofi

Obožujem živali, ker uživam v svojem domu. Živali malo po malo postanejo vidna duša doma. Preden se odpravimo k počitku…

Peka gibanic

Danes nas je gospa Ljudmila pocrkljala s sladico, ki jo je pripravila za vse zaposlene in sicer se je lotila…