Pralnica

 

Dom Ptuj ima sodobno opremljeno pralnico s sedežem v enoti Ptuj. Storitve opravljamo tudi za enote Muretinci, Kidričevo in Juršinci, enota Koper pa ima svojo pralnico.

Perilo pripeljejo iz enot po ustaljenem urniku, posteljno perilo v enote vračamo vsak dan. Osebno perilo stanovalcev dostavimo dvakrat na teden (torek in četrtek) v enoto Muretinci, v ostali dve enoti pa osebno perilo dostavljamo enkrat tedensko, in sicer v četrtek v enoto Kidričevo, v petek pa v enoto Juršinci. Stanovalci Doma enote Ptuj dobijo svoje osebno perilo po oddelkih: bivalni del v petek, D in E oddelek pa dvakrat tedensko – v ponedeljek in četrtek. Delo je razdeljeno tako, da osebno perilo peremo za vsako enoto posebej.

Peremo tudi delovna oblačila vseh zaposlenih. Delo poteka organizirano po zadolžitvah.

Naš delovni proces se prične v nečistem delu, kjer perilo pravilno ločimo po barvi, kvaliteti in stopnji umazanosti. Sledijo pranje, sortiranje perila za likanje in sušenje. Perilo ločimo po debelini tkanin za ustrezne programe sušenja. Posteljno perilo zlagamo in likamo na likalnem stroju. Osebna oblačila likamo na likalni lutki in z ročnim likalnikom. Osebno perilo stanovalcev zlagamo na police, ki so označene s priimki in imeni ter z oddelkom bivanja. Vsakemu stanovalcu ob sprejemu v Dom označimo osebno perilo s priimkom in imenom. To je zelo pomembno, saj nam pomaga, da perilo prispe v prave roke. Če perilo ni označeno, ga hranimo tri mesece. Perilo, ki mu ne najdemo lastnika, označimo za domsko perilo. Delo je zelo odgovorno, saj zahteva zbranost, natančnost in dober vid.

V pralnici nudimo tudi šiviljske storitve. Naše šivilje imajo izkušnje in znanje, da oblačila po potrebi skrajšajo, podaljšajo ali popravijo.Vsem vam smo na voljo vsak delovnik med 7 in 15. uro, dosegljivi smo tudi po telefonu.