PROSTOVOLJSTVO

Prostovoljci ste zelo zaželeni in dobrodošli v vseh enotah Doma upokojencev Ptuj, saj svojim znanjem, izkušnjami, voljo in toplino polepšate dan našim stanovalcem.

Vse, ki so vam stari ljudje in ljudje s posebnimi potrebami blizu, vsi, ki bi bili pripravljeni deliti del svojega časa, izkušnje, znanja in srca z našimi stanovalci, ste prijazno vabljeni, da se nam oglasite. Zato vabimo tako upokojence, dijake, študente, zaposlene, brezposelne, da se nam pridružite in skupaj z nami obogatite življenja naših stanovalcev. Skupaj se bomo dogovorili za način sodelovanja, ki vam najbolj ustreza.

Vsa prostovoljska dela potekajo v sklopu organiziranega prostovoljstva, kar pomeni, da s prostovoljcem sklenemo dogovor o medsebojnih pravicah in obveznostih ter morebitnih posebnostih.

Za vsakega prostovoljca in delo, ki ga opravi, vodimo evidenčni list. Na podlagi tega vam lahko izdamo tudi potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu.

Prizadevamo si pridobiti čim več prostovoljcev, ki v Dom prinesejo dobro voljo in energijo ter delujejo na naslednjih področjih:
• individualno družabništvo (druženje in pogovor),
• sprehodi,
• vodenje skupin za samopomoč,
• vodenje drugih organiziranih skupin (jezikovni, bralni, filmski, računalniški krožki,…),
• spremstvo pri raznih opravkih (nakupih, obiskih pošte ipd.),
• gospodinjske skupine idr.

Veseli smo tudi raznih novih oblik, ki jih predlagajo prostovoljci.

Če vas sodelovanje z nami zanima, kontaktirajte strokovno vodjo ali strokovnega delavca v posamezni enoti Doma.