SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Z letošnjim odprtjem nove enote v Žabjaku Dom upokojencev Ptuj išče večje število novih sodelavcev

V jesenskih mesecih letošnjega leta Dom upokojencev Ptuj namenu predaja novo pridobitev – enoto Žabjak, kjer bo prostora za 150 stanovalcev in 12 uporabnikov dnevnega varstva. Prostori bodo delno zasedeni že v mesecu maju, ko jih bodo pričeli koristiti za 20 začasnih namestitev do treh mesecev ter za 12 oseb v dnevnem varstvu. Posledica povečanja prostih mest za starostnike je potreba po dodatnih zaposlitvah novih sodelavcev.

Več kot polovica mest v novi enoti, katere investicija znaša 13.818.007,16 EUR brez DDV, bo v enoposteljnih sobah, preostalo pa v dvoposteljnih. Hkrati potekala tudi rekonstrukcija sob v enotah Ptuj, Muretinci in Koper, kjer bodo tako odpravljene vse tri in več posteljne sobe. Za izvedbo investicije v Žabjaku si je dom pridobil nekaj manj kot 12 milijonov evrov sredstev iz naslova razpisa REACT in še 1,4 milijona evrov za namene dnevnih in začasnih namestitev na podlagi JR s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Celotna investicija skupaj z rekonstrukcijo sob v enotah Muretinci, Ptuj in Koper znaša 17.030,933,92 EUR brez DDV, razliko bo Dom upokojencev Ptuj pokril iz lastnih sredstev.
Ker v Domu upokojencev Ptuj sledijo visokim standardom ter normativom, bodo nove sodelavce zaposlili še pred odprtjem enote, predvsem z razlogom, da jih uvedejo v delo, ki ga bodo opravljali. Trenutno so izkazane potrebe po skoraj vseh profilih, ki jih tovrstni zavodi potrebujejo. Dom išče naslednje nove sodelavce profilov: socialni delavec, fizioterapevt, delovni terapevt, diplomirane medicinske sestre, medicinske tehnike/srednja medicinska sestra ter več delavcev v zdravstveni negi in oskrbi, kuhinji, pralnici, tehničnih službah,… Skupno je izkazana potreba po zaposlitvi med 40 in 50 novih sodelavcev. Razpisi za prosta delovna mesta so objavljeni na spletni strani Doma upokojencev Ptuj (www.dom-upokojencev.si) ter Zavoda RS za zaposlovanje (www.ess.gov.si/iskalci-zaposlitve).

V Domu upokojencev Ptuj upajo, da se bo na razpisana prosta delovna mesta prijavilo zadostno število novih sodelavcev. Hkrati pa želijo izpostaviti dejstvo, da je bila na področju socialno-varstvenih zavodov v zadnjem času korigirana plača za veliko večino delovnih mest. Posledično je sedaj plačilo določenih profilov višje kot na drugih ekvivalentih delovnih mestih v javnih institucijah s področja zdravstva, pri tem bi zlasti izpostavili delovni mesti srednja medicinska sestra in diplomirana medicinska sestra. Vsem novim sodelavcem ponujajo stabilno delovno okolje z možnostjo pridobivanja dodatnih znanj, kompetenc, možnost kariernega razvoja in napredovanja. Veliko pozornosti namenjajo nenehnemu izboljševanju delovnih pogojev, varnosti in zdravju pri delu ter druženju zaposlenih na strokovnih ekskurzijah, športnih igrah, piknikih, pohodih, Rancariji,… Dom upokojencev Ptuj zaposlenim in njihovim svojcem omogoča koriščenje večih domskih počitniških kapacitet, izposojo športnih rekvizitov in obisk term po zelo ugodnih cenah. Za otroke zaposlenih do 15 leta pripravijo Božičkovanje in obdarovanje. V okviru promocije zdravja na delovnem mestu zaposlenim nudimo brezplačno koriščenje domskega fitnesa, solna terapija v solni sobi, posamezne storitve fizioterapije in masaže.

Skip to content