SLO | ITA

Volkmerjeva cesta 10, 2250 Ptuj

02 780 73 00

info@domptuj.si

Tradicionalni slovenski zajtrk

Dan slovenske hrane, ki ga vsako leto obeležujemo tretji petek v novembru s tradicionalnim slovenskim zajtrkom je dan, ko se spomnimo in premislimo o našem načinu prehranjevanja ter o tem, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo. Tradicionalni slovenski zajtrk nas spomni, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Predvsem pa je ta hrana kakovostnejša od tiste, ki je k nam pripotovala od daleč. Tako kot vsa prejšnja leta je tudi letos tradicionalni slovenski zajtrk sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka ali drugega svežega ali suhega sadja brez dodanega sladkorja. 17.11 smo si ga v naši enoti privoščili tudi mi.

Skip to content